اگر بازی های کوچیک ماریو پارتی و شوی سیمرغ از شبکه ۳ در دهه هفتاد رو جدا کنید و ۶۰ پلیر بذارید توش و بریزید توی میکسر، بازی فال گایز به دست میاد. که نه بده و نه خیلی خوب!

مینی گیم Hit Parade
اگه دارید این مطلب رو می خونید و هنوز نمی دونید فال گایز چیه یا چه جوری کار می کنه، فال گایز یک بازی پلتفرمر ۶۰ نفره آنلاینه که هر بازیش از ۵ راند رندوم تشکیل شده و بعد از هر راند چند نفر حذف میشن وکسی که ۴ راند زنده بمونه و در راند پنجم اول بشه، برنده اون گیم میشه که فال گایز اصطلاحا به هر گیم میگه “اپیزود”! شما هم در نقش کاراکترهای که شبیه به “لوبیا” هستن بازی می کنید!

کنترل بازی چیز خاصی نداره، شما اگر با دسته پلی استشین دارید بازی می کنید با دکمه
می پرید، با دکمه
شیرجه می زنید و با
پلیرها و اشیا یا پلتفرها رو با دستاتون می گیرید! کنترل شخصیت عالی نیست و یک تاخیربه خصوصی توی تغییر جهت یا پریدن هست که باعث میشه شما نه فقط با پلیرهای دیگه بلکه با کنترل بازی هم فایت کنید! بعد از چند بازی دستتون میاد که چه موقع بپرید یا اینکه چه موقع
رو بگیرید که اشیا رو بردارید. ولی مثل بازی Gang beast عالی نیست متاسفانه!
فال گایز بازی های متفاوتی داره. اکثرا راند اول با یه بازی RACE شروع میشه که انتخاب خوبیه چون شما فقط باید جلو برید و استراتژی خاصی نداره و به شما کمک می کنه تا با کنترل بازی و نوع سرعت حرکت و ارتفاع پریدن و نوع حرکت و چرخش کاراکترتون آشنا بشید که تو بازی های بعدی خیلی مهمن! مسابقات RACE که تعداد ۹ Map مختلف دارن خیلی ساده ان. اصلا همه مینی گیم های فال گایز خیلی ساده ان (به غیر از شاید ۲ بازی). تنها چیزی که فال گایز رو سخت می کنه و باعث میشه شما حذف بشید اون پلیر های دیگه تو بازی ان!

مینی گیم Door Dash
مثلا تو یکی از راندهای RACE به نام SEE SAW که به نظرم جز MAP های خوب بازی هست، تمام پلتفرم ها مثل الا کلنگ درست شدن و حرکت هر پلیر جلو یا عقبتون و همینطور خودتون جهت الا کلنگ رو عوض می کنه و حالا وقتی با شصت نفر از روی این ها میخوایید بپرید و ازشون عبور کنید یک هرج و مرجی که خیلی خنده داره به وجود میاد! در صورت افتادن دوباره برمیگردید به Checkpoint قبلی و بعضی از مراحل هم فقط یک شانس برای تموم کردن به شما میدن و اگر ببازید باید دوباره وارد یک بازی جدید با شصت نفر جدید بشید. از حذف شدنتون تا وارد شدن به گیم جدید با شصت نفر دیگه کلا شاید ۴۰ یا ۵۰ ثانیه طول بکشه که خوبه!

مینی گیم See Saw
از جمله بازی های دیگه فال گایز بازی های تیمی هستن که مثلا همه رو به دو، سه یا چهار تیم تقسیم می کنه و شما با همکاری هم تیمی هاتون باید اون مرحله رو پشت سر بذارید. که بازی های این مود، فوتبال، دزدیدن تخم مرغ از تیمای دیگه و گذراندن یک توپ بزرگ از موانع و رسوندش به خط پایان و دزدیدن دُم(!) از تیم های دیگه س . البته بازی های تیمی دیگه ای هم هست توی بازی که میکسی از همینایی که گفتم هستن. اگر شما دارید با دوستاتون بازی توی یه پارتی مثلا ۴ نفره بازی می کنید، شما با دوستاتون رو میذاره تو یه تیم! به خاطر این که فال گایز Voice Chat داخل بازی نداره، سازنده بازی Mediatonic بازی هایی رو انتخاب کردن که پیچیده نباشن و مخصوصا نیاز به ارتباط کلامی نداشته باشن. به غیر مثلا فوتبال که شاید بخوایید همانگ کنید که کی وایسه تو دروازه یا کی بره جلو. ولی اکثر بازی ها نیاز آن چنان به صحبت ندارن و تو همون چند ثانیه اول شما متوجه میشید باید چی کار بکنید.
وقتی از چهار راند سربلند بیرون بیایید وارد راند آخر میشید که در حال حاضر چهار بازی هستن. یکی از این چهار تا دوباری یک بازی RACE هست که عین RACE های دیگه س. دومی Hex-A-Gone نام داره که از چند طبقه پلتفرم ساخته شده و اگر بیشتر از یک ثانیه روی یک پلتفرم بمونید، اون پلتفرم حذف میشه و میوفتید طبقه پایین و آخرین نفری که هنوز روی پلتفرم باشه، برنده میشه که این یکی از بهترین بازی های فال گایزه چون حداقل یه خورده چاشنی استراتژی داره! و اون دو تای دیگه که من خودم تو بازی ندیدم، دوباره دزدیدن دُم و اون یکی چالش پلتفرمینگه که هر دو در راندهای قبلی هم هستن.

مینی گیم Hex-A-Gone

مینی گیم Hex-A-Gone
بازی متاسفانه در حال حاضر لیدربورد هم نداره که فکر می کنم داشتنش به هیجان بازی کمک می کنه. مثلا لیدربورد اینکه چه کسی تو دنیا فلان مرحله رو از همه سریعتر رفته یا اینکه چه کسی تا به حال بیشترین برد تو کدوم مرحله رو داشته. و همینطور مثل همه بازی های بتل رویال، فال گایز هم یک تم شوی تلویوزیونی داره و به همین خاطر به گیم میگه “اپیزود”. منتها بر خلاف بازی هایی مثل Fortnite و مخصوصا Apex Legends از این موضوع هیچ بهره ای نبرده. مثلا اضافه شدن گزارشگر یا بنر های تبلیغاتی عجیب غریب توی مراحل میتونن اون حس شو تلویزیونی رو به این بازی بدن که الان اصلا این حس رو نداره.
کاری که فال گایز به نحو احسنت انجام میده ایجاد هرج و مرج هست! با داشتن مراحلی کوتاه و نه خیلی عریض و دیزاینی که اکثرا همه رو مجبور می کنه به یک سمت برن باعث هرج و مرجی میشه که واقعا عالیه. منتها از اون طرف مراحل خیلی خیلی زود براتون تکراری میشن و هیچ کدوم از مراحل آن چنان به یاد ماندنی و عالی نیستن که برای تجربه دوباره شون لحظه شماری کنید. نداشتن تنوع زیاد توی تعداد مراحل باعث شد من با دو سه ساعت بازی کردن همه چیز توی همه مراحل رو ببینیم. درسته، چندتا مرحله رو خودم هنوز ندیدم ولی تصاویرشون رو که دیدم آنچنان شاخ نبودن و مثل بقیه خیلی کوتاه و تکراری. و اکثر مینی گیم ها استراتژی خاصی ندارن و اتفاقات رندوم می تونه یک دست خوب شما رو از بین ببره. بازی از لحاظ Performance مشکل آن چنان خاصی نداشت و فقط یک بار (اونم در راند پنجم) برای من وی پلی استیشن ۴ کرش کرد.
فال گایز اون طور که مشخص هست قراره در آینده خیلی چیز ها بهش اضافه بشه و میشه و شاید اون موقع به یک بازی فوق العاده فان، خنده دارتر و باحالتری تبدیل بشه اما الان با وجود مراحل کم و تنوع کم تو همون مراحل خیلی سریع خسته کننده میشه. فال گایز روی پلی استیشن چهار و پی سی عرضه شده و روی اون پلتفرم ها با این قیمت بازی های دیگه ای مثل Gang Beast و یا Rocket League هستن که شاید اون حس شلوغی فال گایز رو نداشته باشن ولی به زودی فال گایز هم تکراری نمیشن.
آخرین دیدگاه ها